ru
uk
Карта сайтаКАРТА САЙТУ
(044) 353-22-32
(067) 757-37-44
(067) 249-35-54
Корисне про вікна

Чому на пластикових вікнах утворюється конденсат?

Після того як в квартирі встановлені пластикові вікна, багато власників нарешті усвідомлюють, наскільки зручно і комфортно жити в теплі і тиші, без протягів.Однак іноді взимку, особливо під час морозів, зсередини на склопакетах утворюються крапельки вологи. Це лякає і вселяє підозри, що вікна якісь неправильні. Що ж відбувається насправді і чому на пластикових вікнах з'являється конденсат?

Взимку поверхня вікон має низьку температуру, яка опускається до так званої "точки роси". Це означає, що через різницю температур всередині і зовні на стеклах з'являється конденсат. Якщо ж зовні сильний мороз, конденсат замерзає і стає льодом. Основною причиною конденсату є підвищена вологість у приміщенні, боротися з якою можна і потрібно за допомогою регулярних провітрювань або поліпшенням вентиляції в приміщенні. Крім того, конденсат може з'являтися і тоді, коли температура в кімнаті занадто низька.

Ще однією причиною появи конденсату, а отже, і полою, є той факт, що пластикові вікна встановлюються із заглибленням. Якщо товщина стіни становить 50-70 см., то пластикове вікно має товщину всього близько 60-70 мм. таким чином, на нижню частину склопакета не потрапляє тепле повітря від радіаторів парового опалення і в нижній частині склопакета виникає зона без провітрювання. Ситуацію зазвичай погіршує і наявність на підвіконні великої кількості кімнатних квітів, які перекривають надходження теплого повітря від радіатора. З'являється конденсат, а в мороз - полій.

Щоб уникнути криги і промерзання вікна, слід вибирати тип склопакета, найбільш відповідний до кліматичних умов місцевості. Для середньої смуги оптимальним вибором є пластикові вікна з двокамерними склопакетами, для північних районів двокамерні з енергозберігаючим склом. Для запобігання промерзання периметра вікна можна вибрати подвійний контур ущільнення - так зване, утеплення кромок, так як кромки є найбільш холодними частинами пластикового вікна.